Review familie Nowee | april 2017 | Kingfisher Tours

Review familie Nowee | april 2017

We hebben echt een geweldige rondreis gehad door Egypte! Miriam stelde na een mailtje meteen een Skype gesprek voor en werd het meteen duidelijk: we zouden een volstrekt persoonlijke reis krijgen, precies zoals wíj het wilden. Aantal dagen, welke plaatsen, welke hotels, welke bezienswaardigheden: Alles was mogelijk en als wij met ideeën kwamen vertelde zij ook of ze dacht dat die haalbaar en/of verstandig waren.

Zij was onze oren en ogen in Egypte. Door dat eerste Skype contact kon zij goed inschatten wat wel en niet iets voor ons was. Uit alle contacten die Kingfishertours heeft in Egypte hadden ze gidsen uitgekozen die ons konden vertellen wat we wilden weten. Hun kennis over het oude Egypte was absoluut toereikend, maar ook vragen over het dagelijkse leven van de gidsen zelf werden zonder terughoudendheid beantwoord. En omdat we veel wilden weten liep zo'n excursie nogal eens uit. Geen enkel probleem, als wij het maar leuk hadden. Geweldig.

De chauffeurs hadden goede auto's en konden ons veilig door het soms chaotische ( Caïro ) verkeer leiden of het juiste gedeelte van het wegdek ( woestijn) vinden. ( We hebben ons trouwens ook wat betreft terrorisme o.i.d. nooit onveilig gevoeld! ) Tijdens de reis verliep alles perfect. Dit ook omdat Miriam en Bakr gedurende de reis contact hielden met de mensen die ons op de reis begeleiden.

En wilden we op het laatste moment nog iets veranderen, of vragen? Gewoon even appen of bellen. De middag op de feluca van Bakr en het nog even iets drinken in het centrum van Luxor met Miriam zelf, waren de kers op de taart.

Dan kom je moe maar voldaan thuis in Eindhoven, krijg je een appje: "in het bootje van het huis van de gids naar jullie hotel in Aswan, hebben jullie een batterij van je fototoestel verloren, binnenkort gaan wij daar naar toe, we zorgen dat jullie hem terug krijgen." Wij waren er zelf helemaal niet over begonnen! Geweldig!!!

Bied een standaard groepsreis niet wat je zoekt? Dan zou ik echt aanraden om een mailtje naar Miriam te sturen!

Familie Nowee

Review via: TripAdvisor
Type reis: familiereis met El Fayoum