Review Familie Mooiweer | februari 2017 | Kingfisher Tours

Review Familie Mooiweer | februari 2017

Ter ere van ons 12,5 jarig huwelijk wilden we iets bijzonders gaan doen met onze kinderen (4, 7 en 9 jaar). Iets wat ze niet snel zullen vergeten en dat is gelukt dankzij Miriam en Bakr en hun team!

We gaven onze wensen aan per mail en Miriam deed ons een voorstel waar we, na een paar kleine aanpassingen, helemaal enthousiast over waren. De lijnen waren kort en er werd snel gereageerd. Heel prettig!

Het werd een rondreis van 9 dagen die in Cairo begon. De Nederlands sprekende gids daar was echt geweldig!! Hij was heel geduldig en legde de kinderen alles goed uit maar was ook erg in voor geintjes. Stoeien en gek doen met de jongste, hij deed het. Prachtig om te zien! Spelenderwijs hebben ze zo heel veel geleerd.

Vanuit Cairo zijn we naar luxor gevlogen. Oa heerlijk gevaren op de felucca met Bakr, op kamelen gereden, een ballonvaart boven de vallei der koningen gemaakt, de vallei der koningen bezocht met het graf van toetanchamon en voor de kinderen het hoogtepunt: eten en spelen in een lokaal theehuis met Miriam en haar spontane, enthousiaste kinderen. Vooral Layla heeft indruk gemaakt door haar uitleg over haar hoofddoek.

Vanuit luxor zijn we naar saffaga gereden waar we de laatste dagen rustig doorbrachten. Het varen op de rode zee, snorkelen, zien van wilde dolfijnen en een dagje strand waren de perfecte afsluiter.

We vonden het erg fijn om op deze manier Egypte te ontdekken en er van te leren. Miriam heeft alles perfect geregeld en wat ons verbaasde was dat alles en iedereen ook op tijd was. Heel fijn!

Door deze reis hebben de kinderen ook kunnen zien dat zij het in Nederland erg goed hebben. Ze vonden het bijzonder om kinderen te zien die in huizen zonder dak wonen en spelen met afval omdat zij geen speelgoed hebben. Maar ook dat moslims geen slechte mensen zijn, zoals er in de media gesuggereerd wordt. In Egypte hebben wij ons heel veilig gevoeld en we raden iedereen aan om dit mooie land boordevol geschiedenis en monumenten te bezoeken!

Een reis om nooit te vergeten en....zeker nog eens naar terug te keren!

Dank Miriam en Bakr en alle anderen die wij ontmoet hebben en deze reis mogelijk maakten!

Familie Mooiweer | februari 2017
Review via: Tripadvisor
individuele familiereis