Review Familie Meerts | mei 2015 | Kingfisher Tours

Review Familie Meerts | mei 2015

Begin april hebben wij (mijn 3 tienerkinderen en ik) een tweedaagse excursie vanuit El Gouna naar Caïro en Luxor gedaan met Kingfisher Tours. De planning hiervoor hadden we reeds vanuit België met Miriam via internet afgesproken. Ik was eerst van plan om enkel Luxor te bezoeken maar mijn kinderen wilden absoluut de piramides en het museum zien. Vooraf hebben we zelf onze binnenlandse vluchten geboekt (met hulp van Miriam).

Om 4.30u werden we door een taxi opgehaald aan ons resort Rihana Inn in El Gouna. Vanuit Hurghada duurde onze vlucht naar Caïro (vertrek: 06.35u) met Egyptair amper een uurtje. In Caïro werden we opgewacht door onze privé-gids Hassan.

We besloten om eerst naar het Egyptisch museum te rijden; we hadden wel niet verwacht dat het verkeer in Caïro zo chaotisch was (ontzettend veel auto’s, vele verkeersopstoppingen….) waardoor we veel tijd verloren. Na het museum ging het richting Islamitische wijk met de Khan el Khalili bazaar (waar we de enige toeristen waren); we waren sterk onder de indruk van de prachtige woonhuizen en moskeeën, zeker een aanrader! Door tijdsgebrek hebben we de citadel jammer genoeg niet kunnen bezoeken, vanop de ringweg zag het er wel heel imposant uit.

We reden verder naar Gizeh voor de lunch en een bezoekje aan de Piramides met Sfinx. De kinderen zijn zelfs binnenin een van de kleinere piramides geweest. We zijn ook doorgereden naar een uitkijkpunt waar we prachtige foto’s van de piramides met de skyline van Caïro genomen hebben. Op weg naar de luchthaven hield onze gids nog even halt in een papyrusfabriekje (dit was voor ons niet echt een must; hij gaf ons de keuze tussen een papyrus- of een oliefabriekje).

Rond 17.00u namen we het vliegtuig naar Luxor. De tijd in Caïro was voor ons een beetje te kort; we raden iedereen aan om minstens twee dagen voor Caïro uit te trekken. Dan heb je zeker tijd genoeg om in rustig tempo de Islamitische Wijk, de Koptische Wijk en de Citadel te bezoeken.

In Luxor werden we opgewacht aan de luchthaven en vlotjes naar ons hotel “Lotus” aan de Nijl gebracht. Miriam en haar dochter wachtten ons daar op aan de receptie. Ze had voor ons 2 kamers met zicht op de Nijl gereserveerd.

We kregen nog een ritje in een kalèche aangeboden; een hele belevenis! De rit dwars door de lokale bazaar vormde zeker een van de hoogtepunten van onze reis. Na de rit van ong. een uurtje werden we afgezet bij een Italiaans restaurant (op aanraden van Miriam) waar we overheerlijk gegeten hebben.

De volgende dag stond onze gids Ahmed ons om 8.00u op te wachten aan de receptie. Ahmed woont zelf in Luxor en is een innemende man; hij spreekt perfect Nederlands en heeft ons ook veel verteld over zijn leven in Luxor.

Onze eerste stop was de Vallei der Koningen (we hebben drie graven bezocht); daarna deden we de tempel van Hatsjepsoet aan, gevolgd door de Graven van de Edelen (nog mooier versierd dan de overbekende Koningsgraven; zeker een bezoek waard!). Nog even gestopt bij de Memnonkolssen waarna het tijd was voor onze lunch op een dakterras van een Egyptisch restaurant (met uitzicht op de graven en de tempel). We hebben er zeer lekker gegeten.

Hierna volgde de overtocht met de fellucca van Miriam en Bakr. Gelukkig stond er die dag voldoende wind; vanuit het zeilbootje hadden we een prachtig zicht op de twee oevers (met Luxor tempel); dit had voor ons gerust nog langer mogen duren ;-).

Het hoogtepunt van onze excursie was het bezoek aan de Karnaktempel. Onze gids wist hier zeer geboeid over te vertellen, en de zuilenhal was bijzonder indrukwekkend. Rond 15u vertrokken we met onze privé-auto naar El Gouna waar we iets voor 20.00u bij ons hotel arriveerden. We hadden verwacht dat het een lange saaie terugrit zou worden maar we hebben ons geen seconde verveeld; we reden eerst door de vruchtbare Nijlvallei waar we getuige waren van het echte Egyptische leven (schoolkinderen die thuis kwamen; boeren met primitieve karren enz.). Ook onze rit door de woestijn was een heuse belevenis (de zonsondergang was fenomenaal).

Voor ons was vooral Luxor het hoogtepunt van de excursie; we hebben hier ook voldoende tijd gehad om de belangrijkste bezienswaardigheden te bezichtigen. Enkel Dendera hebben we niet kunnen doen, dit vormt immers op zich al een halve dagtocht vanuit Luxor.

We hebben ons geen moment onveilig gevoeld. We zijn van plan om nog eens terug naar Egypte te reizen (wellicht Marsa Alam) om dan Abu Simbel en Aswan te bezoeken. We zullen dan ook zeker weer een beroep doen op Kingfisher Tours!

Bedankt Miriam, Hassan en Ahmed voor de prachtige tweedaagse!

Familie Meerts | mei 2015
Review via: website
Type reis: 2 daagse excursie vanuit Hurghada naar Cairo en Luxor