Review Familie Liem | mei 2013 | Kingfisher Tours

Review Familie Liem | mei 2013

Hartelijk dank voor de prachtige reis naar Caïro, die u voor ons heeft verzorgd. Onze vraag om in twee dagen de gevraagde highlights van de stad te kunnen zien, was misschien niet eenvoudig in te vullen, maar de reis heeft onze verwachtingen zeker waar gemaakt, zo niet overtroffen.

We kwamen zaterdagavond aan in Caïro en de contactpersoon van Kingfisher Tours stond al voor de douane op ons te wachten, om ons te helpen met het kopen van een visum, zodat we zonder enig probleem de douane konden passeren. Deze eerste indruk van goede zorg heeft zich de hele trip voortgezet : iedereen is erg vriendelijk en hulpvaardig.

Ons hotel Movenpick ligt vanuit het vliegveld weliswaar aan de andere kant van de stad, maar met de rondweg om de stad heen was dit goed te bereiken.

We wilden graag een aantal dingen zien in de stad zelf en natuurlijk zaken buiten de stad, zoals de piramiden. Omdat we op zondag onze trip begonnen, heeft Hassan, onze Nederlandstalige gids voor deze twee dagen, voorgesteld die dag alle bezienswaardigheden van de stad zelf te bekijken, omdat op zondag het verkeer nog enigszins doorrijdt, in tegenstelling met de andere dagen.

Eerst hebben we de Citadel bezocht, met de Mohamed Ali Moskee, daarna de Sultan Hassan moskee, met daarnaast de El Rifai moskee. Hierna naar de Khan el Khalili soek. Via het Tahirplein naar het Egyptisch museum. Ook hier was onze gids onmisbaar. Het museum is erg oud en er staat nog erg veel tentoongesteld. Hassan heeft ons efficiënt de mooiste stukken uit dit museum laten zien, waaronder de schat van Toetanchamon. Zonder de gids zouden we veel tijd nodig hebben gehad om de mooie voorwerpen te vinden, tussen het totale aanbod van het museum.

Na de lunch naar de Koptische wijk, met onder andere de hangende kerk en een synagoge. Alle geloven door elkaar …. De dag eindigde met een heerlijk ontspannen boottocht in een felucca, een traditionele zeilboot, op de Nijl.

De volgende dag bezoek aan de piramiden van Gizeh, tien minuten van het hotel, met natuurlijk de Sfinx. Vandaar begon het geleidelijk te stormen, wat in Egypte dus een zandstorm betekent. Dit was op zich wel een bijzondere ervaring.

We hebben desondanks alle tijd genomen om de piramiden te bekijken en ’s middags de piramiden van Sakkara, met indrukwekkende tomben, waar alle schilderingen en hiëroglyfen, deels nog gekleurd, heel goed zichtbaar waren.

​Al met al waren het twee dagen, waarin we veel hebben kunnen zien, ook van het stadsbeeld van Egypte. Het verkeer is een chaos, maar vanuit comfortabele positie vanuit de auto met onze chauffeur voor ons een bezienswaardigheid. Onveilig hebben we ons op geen enkel moment gevoeld.

​We merkten wel dat het toerisme geheel stil is gevallen. Voor ons als toerist betekende dat nergens wachtrijen, we konden alles prachtig en optimaal bekijken, maar voor Egypte zou het beter zijn als er meer mensen hun prachtige stad komen bezoeken.
Nogmaals veel dank voor de uitstekende organisatie!

Familie Liem | mei 2013
Review via: website