Review Familie Giesen | december 2016 | Kingfisher Tours

Review Familie Giesen | december 2016

Ik wilde al mijn hele leven naar Egypte maar kreeg mijn man niet enthousiast. Mede door de Nederlandse Miriam en haar Kingfisher Tours, werd hij overtuigd. Samen met Miriam een prachtige reis uitgestippeld. Het is erg fijn om in je eigen taal te communiceren en om iemand te hebben die de ins en outs van het land kent. Normaal reizen wij zelfstandig, maar ik zie dat in Egypte niet gebeuren.

Wij zijn in Cairo begonnen, gevlogen naar Aswan, gereden naar Abu Simbel, Kom Ombo, Edfu, naar Luxor en Abydos en Dandara geweest. Een hele intensieve trip.

Het is heel erg fijn om chauffeurs te hebben die je ophalen van het hotel of vliegveld. En door de gidsen leer je zo ontzettend veel van de bezienswaardigheden maar ook van het land en de mensen. En wat een luxe, met zijn tweeën in de auto met een chauffeur en gids!!

Wij vonden Egypte top! Hele aardige mensen, heerlijke eten en wat een rijke geschiedenis. Wij hebben ons helemaal veilig gevoeld (Nederlanders zijn wat angstiger dan de rest van de wereldburgers lijkt) tijdens onze trip. Daarnaast zijn wij ook een mannenstel dus daar let je ook extra op maar daar niets van gemerkt. Uiteraard niet hand in hand gelopen.

Je hebt bij de tempels en graven altijd mannen die dingen willen verkopen maar dat is overal in de wereld zo. Vriendelijk negeren werkt dan het best en ook het hebben van een gids!!.

​Wij hebben de meeste hotels wel zelf geregeld, omdat ik dat leuk vind om te doen. Maar Miriam kan wel betere deals voor je sluiten, maar dat is achteraf:).

Speciaal willen we Eman Massoud Hemida bedanken voor haar geweldige twee dagen in Cairo. En Ahmed voor onze dagen in Luxor, Abydos en Dandara.

​Wij komen zeker nog een keer terug!! Voor ons een dikke 10!

​Familie Giesen | december 2016
Review via: Tripadvisor
Hoogtepuntenreis met Cairo, Aswan/Abu Simbel en Luxor