Review Familie van Dijk | juni 2012 | Kingfisher Tours

Review Familie van Dijk | juni 2012

Wij waren 10 dagen op vakantie in Sahl Hasheesh vlakbij Hurgahda en wilden buiten zon, zee en strand ook wat cultuur snuiven. Nadat we onze vakantie geboekt hadden ben ik gaan Googlen en kwam ik uit bij Kingfisher Tours. Het fijne van hen is dat ze echt een 'dag op maat' voor je kunnen samenstellen. Wij gaven van te voren aan wat we per se wilden zien en zij kwamen met nog wat tips en info.

Zelfs hun advies bij het boeken van de vliegtickets bij Egyptair pakte positief uit, door Egypte als land te selecteren ipv Nederland konden we 40 euro goedkoper vliegen.

Nadat we onze excursie definitief vastgesteld hadden hebben we de helft als voorschot over gemaakt, het resterende deel betaalden we tijdens de excursie. Het mailverkeer ging buitengewoon vriendelijk en ondanks dat het geen landelijk bekende touroperator is kregen wij meteen al een vertrouwd gevoel.

Men geeft op de site aan dat ze specialist zijn in kleinschalige prive excursies en dat klopte helemaal. Wij hadden gedurende de dag de beschikking over een busje met airco, een chauffeur en een gids en dat alles geheel voor ons tweetjes, heerlijk. Het voordeel is dan dat je je eigen tijd bepaalt bij de bezienswaardigheden en je niet afhankelijk bent van andere leden van je groep.

We werden netjes op het vliegveld opgehaald, meteen herkenbaar, onze naam stond op het bordje. De gids sprak vloeiend Engels en had een universitaire opleiding geschiedenis afgerond. In begrijpelijke taal en op een leuke manier werden we rondgeleid door onder andere de piramides, de sfinx, het Egyptisch museum, de oude Islamitische wijk en zelfs nog over de Nijl middels een Feluka-cruise, zeilend over het water.

De lunch was ook inbegrepen en daar had men ook een prima locatie voor uitgezocht, een buffetrestaurant die op westerse toeristen gericht was. In de Islamitische wijk nog een lekker broodje shoarma gegeten en daarna bracht men ons weer netjes terug naar het vliegveld.

Wij hebben een fijne, leerzame en ontspannen dag gehad waarin we veel gezien en beleeft hebben en dit alles uitstekend georganiseerd door Kingfisher Tours!

Familie van Dijk | juni 2012
Review via: Tripadvisor
Dagexcursie Cairo vanuit Hurghada