Review familie de Rooij | maart 2017 | Kingfisher Tours

Review familie de Rooij | maart 2017

We zijn met Egyptair naar Caïro gevlogen en direct door naar Luxor. In Luxor hadden we een fantastisch hotel aan de Nijl: Jolie Ville Kings Island. Met een mooie tuin en een terras aan het water. Tijdens het goed verzorgde ontbijt en heerlijke diner zie je daar zwart-witte ijsvogeltjes foerageren. Een feest.

We hebben o.a. de Vallei der Koningen bezocht. De gids was zeer goed op de hoogte. Hij zocht de tombes uit die de moeite waard zijn én niet te druk. We konden uitrusten op een Felucca met een heerlijk verzorgde lunch. De volgende ochtend hebben we een ballonvaart over de Nijl en Luxor gedaan. Fantastische ervaring!

In Esna zijn we aan boord gegaan van een prachtige Dahabiya. Ook weer een feest. Dagenlang. Rustig varen over de Nijl, af en toe een mooie en rustige site bezocht of een dorpje, met o.a.romantisch dineren naast de boot op het gras met candlelight. Alles prachtig verzorgd. En heerlijk eten.

In Aswan hebben we met spijt afscheid genomen van de attente en zeer correcte bemanning. Abu Simbel was ook een belevenis; logies in de Ecolodge. En uiteraard bezoek aan de tempels. We hebben onze reis afgesloten met 5 nachten aan de Rode Zee, El Gouna. In hotel Three Corners Ocean View. El Gouna ziet er prachtig uit maar is gemaakt, niet organisch ontstaan. Bijna te mooi allemaal. Maar we hebben genoten van de zee en een mooie snorkeltocht. En de verzorging in het hotel was top. 1 Minpunt: jammer van de donderdagavond. Dan wordt er in een dependance van het hotel, vlakbij, tot 3 u 's nachts keiharde trance en dance muziek gedraaid en lig je in je bedje te tollen.

De hele reis zijn we tiptop verzorgd en op de hoogte gehouden door Miriam. We hadden betrokken en goede gidsen. Helaas voor de toeristenindustrie heeft het toerisme een enorme knauw gekregen sinds de revolutie in 2011. Voor de bezoekers is dit wel weer prettig: rust op de Nijl en op de sites.

Familie de Rooij | maart 2017

Review via: TripAdvisor
Type reis: Hoogtepuntenreis