Review Familie De Cannière | april 2018

Een kinderdroom op mensenmaat.

Al 30 jaar droom ik van Egypte. Ik kan me niet meer herinneren waarom ik als 10-jarige een voorliefde voor de oude cultuur opvatte maar ze was er. En hoewel ik nooit bewust het verband heb gelegd, heet mijn oudste dochter waarschijnlijk niet toevallig Isis. Ondanks al die voortekenen was onze recente Egypte-reis - een reis naar Isis 'haar land' - eerder een last minute bevlieging. Lukraak vliegtickets gekocht in de enige paasweek die paste en via Google op Kingfisher Tours gestoten.

Met een korte briefing van 5 regels ging Miriam aan de slag. We wilden weg van het massatoerisme in alle rust Egypte beleven. Een cocktail van lokale indrukken, culturele highlights en avontuurlijke belevenissen, dat wilde ik. En oh boy, dat hebben we gekregen. Op maat van 2 volwassen culturo's, een 13-jarige pubermeid en een 6-jarige spring-in't-veld. 2 heen-en-weer mails; meer had Miriam niet nodig om iedereen op z'n wenken te bedienen. Gezien we erg beperkt waren in reistijd hebben we ons tot de omgeving van Luxor beperkt. Maar daar hebben we dan ook veel gezien. Karnak, de valleien van koningen, koninginnen en nobelen, Deir El Medina, Medinet Habu. Afgewisseld met 3 uur paardrijden in de woestijn, een ballonvaart over de Westbank, een feluccavaart, zonsondergang op de Nijl en een diner bij een gastvrije familie.

Niet alles verliep rimpelloos. De ballonvaart werd afgeblazen wegens teveel wind. Mijn dochter had na een te zware inspanning meer dan een slag van de zon. We hebben ter elfder ure ons reisprogramma omgegooid om tussen het reizen door toch de broodnodige rust & vakantie in te bouwen voor de kids. Maar wat een ervaring. Miriam en haar ploeg zijn weer-ga-loos! Geen enkele wijziging of moeilijkheid was te lastig. Miriam en de crew van chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel waren permanent standby. We hebben ons zelden zo welkom en goed verzorgd gevoeld. En nochtans hebben we die mensen ons hoogste goed - onze kinderen - toevertrouwd. Mijn dochter is samen met de jonge Ahmed uitgereden voor de ervaring van haar leven tijdens een mindblowing paardenrit door de woestijn (niemand kon mee, want zij is de enige goeie ruiter). Toen de kids de excursies voor bekeken hielden, hebben we toch zelf nog een paar excursies kunnen afwerken terwijl zij in de goede zorgen van de Egyptische hoteliers bleven.

De perfect Nederlandstalige Egyptische Ibrahim heeft onze alles wat we wilden weten verteld over elke steen die we tegenkwamen. Kortom, het was top! Een kinderdroom voor mij, een kolossale belevenis voor ons allemaal. Dankjewel Miriam, Bakr, Ahmed, Ibrahim, Mohammed, Mahmoud & de anderen! p.s.: We snappen hoegenaamd niet waar iedereen ons wilde voor waarschuwen (het mogelijke gevaar, beter niet eten van lokale groenten, het vele baksjisj gebedel, de zwarte massa toeristen). Echt, het is nonsens. In Miriams goede zorgen beleef je het mooiste wat Egypte kan zijn: gastvrij en adembenemend.

Review via: website Kingfisher Tours

Type reis: Stedentrip Luxor