Review Familie Cuiper | april 2015 | Kingfisher Tours

Review Familie Cuiper | april 2015

Op 8 april ’15 werden wij om 5u ’s morgens met een privé-busje opgepikt vanuit ons hotel in Marsa Alam voor een dagtocht naar Luxor. De rit verliep grotendeels door de woestijn (met een koffiestop onderweg), het stuk vanaf Edfu richting Luxor gaf het dagelijkse leven in de stad en langs de Nijl weer. We kwamen ogen te kort.

Iets voor 11u kwamen wij in Luxor aan waar onze gids Ahmed ons stond op te wachten. Hij sprak vloeiend Nederlands (petje af) en was zeer bedreven in zijn vak.

Eerste stop was de Vallei der Koningen waar we 3 graven bezochten, indrukwekkend. Daarna ging het richting tempel van Hatsjepsut, echt de moeite. Onderweg naar het restaurant voor de lunch maakten we nog een korte fotostop aan de Memnon kolossen.

De lunch was zeer goed verzorgd: heerlijke kip met rijst en koude/warme groenten en fruit als dessert.
Na het eten stond Miriam ons op te wachten om met een bootje de Nijl over te steken van de Westbank naar Luxor Oost. Fijn om even met haar kennis te maken.

De kers op de taart was voor ons het bezoek aan de tempel van Karnak. Wat een juweeltje! Wij drieën en onze gids waren super enthousiast.

Rond 16u vertrokken wij terug richting hotel in ons privé-busje met airco, alle comfort aanwezig. Tegen 21u werden wij netjes aan ons hotel afgezet. Hoewel het een lange dag was, hebben wij er voor 200% van genoten. Een echte aanrader om toch eens een dag cultuur op te snuiven tijdens je relaxvakantie in Marsa Alam.

Miriam, hartelijk dank voor de perfecte organisatie en een dikke pluim voor onze gids Ahmed én onze chauffeur Ahmed die ons veilig heen en terug heeft gebracht. De volgende keer dat we Egypte bezoeken, nemen we zeker contact op.

Belgische groeten, Bart, Griet en Pieter-Jan Cuiper

Familie Cuiper | april 2015
Review via: website
Type reis: dagexcursie Luxor vanuit Marsa Alam