Review Familie Berkouwer | november 2013 | Kingfisher Tours

Review Familie Berkouwer | november 2013

We zijn net terug van een rondreis door egypte. We hebben van 9 tot 22 november 2013 door egypte gereisd om veel van de bezienswaardigheden van egypte te zien.

We zijn begonnen in cairo. Daar zijn we naar de piramiden, sakara en het museum aan het beruchte plein in cairo geweest. Behalve de aanwezigheid van militairen was er niets te merken van de politieke problemen. Enkel dan dat er weinig toeristen waren.

Na cairo zijn we doorgevlogen naar luxor om daar op een cruiseboot te stappen. Er was wel een probleem om er een te vinden die aan onze hoge eisen voldeed. Maar uiteindelijk na het omgooien van het schema is dit toch gelukt. Met deze boot zijn naar aswan gevaren nadat we een dag in luxor de koningsvalei en nog wat andere opgravingen bekeken hebben. Op de tocht naar aswan hebben we edfu en kom ombo bezocht. In aswan hebben we de boot verlaten en hebben de bezienswaardigheden van aswan bezocht.

De volgende dag zijn met een minibus naar abu simbel vertrokken. Normaal zou dit in konvooi gebeuren, maar omdat wij de enige waren die niet in een dag op en neer wilde reizen kwam er een politieagent met ons mee naar abu simbel.

Door het gebrek aan toeristen ging de lichtshow in de avond niet door. Dat was jammer. De volgende dag zijn we teruggereisd naar luxor waar we in een paar dagen alle belangrijke bezienswaardigheden hebben bekeken. Daarna zijn we teruggereisd naar cairo om daar nog wat bezienswaardigheden te bezoeken waaronder de citadel.

De gehele reis hebben we buiten het feit dat er weinig toeristen waren niets gemerkt van de toestand in het land. Wij vonden het een mooie reis om niet meer te vergeten. Voor ons was het een mooie bijkomstigheid dat er weinig toeristen waren want nu kon je overal bij zonder in de rij te hoeven staan. Dus ga vooral nu naar egypte.

Miriam, nog bedankt voor het vele werk om onze reis mogelijk te maken. Het was er een om nooit te vergeten.

Familie Berkouwer | november 2013
Review via: website
Type reis: Cairo, Luxor, Nijlcruise en Aswan