Review Familie Berghuijs | oktober 2015 | Kingfisher Tours

Review Familie Berghuijs | oktober 2015

De excursie in Cairo was ronduit fantastisch. Niet in de laatste plaats door de gids, Mohammed, die werkelijk vloeiend Engels sprak, archeoloog was, en ons zoveel heeft verteld dat ik het niet allemaal kon onthouden. We hadden veel te vragen en hij wist overal een antwoord op te geven. We waren natuurlijk te laat vertrokken, maar hij heeft daar goed op weten te anticiperen door onder andere de lunch, Egyptisch, vooruit klaar te laten zetten en de Felucca tocht om te zetten in een motorboot. Ook leuk en heerlijk om uit te rusten.

De lunch was erg leuk, bijzondere locatie. Ik ben niet onder de indruk van de Egyptische keuken, vorig jaar al niet. Weinig variatie en vrij smakeloos wat mij betreft, maar ‘s lands wijs ‘s lands eer.

Het was bijzonder de piramides nu eens in het echt te zien, net als de Sfinx. Sakkara was erg interessant en ook het graf met de hiërogliefen dat we bezochten. Ook het Nationaal Museum was zeer de moeite waard, mede dankzij Mohammed. Hij wist precies wat hij ons wilde laten zien en had daar ook weer wat leuks of interessants bij te vertellen. Maar oh, wat is dat vergane glorie zeg! Mijn handen gingen er jeuken om er met een bezem en een dweil doorheen te gaan. En niet te vergeten alle ruiten te wassen, ook die van de vitrines. Later waren we in het museum in Alexandrië en dat was wel schoon. Wat een verschil! En ik ben niet eens het poetsende type, dus kun je nagaan. Jammer van al dat moois! Maar geweldig dat we het hebben gezien!

Wat voor ons allemaal volstrekt duidelijk was, was dat we ook nog eens naar Luxor willen komen. Egypte heeft zoveel geschiedenis en zo bijzonder, dat moet je gewoon een keer gezien hebben. En dan is nog maar een klein deel opgegraven, dat belooft wat voor de toekomst. Ik hoop echt dat het weer rustig wordt in dit deel van de wereld, voor de mensen zelf, maar ook voor het toerisme waar zij zo afhankelijk van zijn.

Mochten we weer naar Egypte gaan dan gaan we zeker weten weer via Kingfisher Tours boeken.

Het is bijzonder goed bevallen. Dank voor alles en het is bijzonder gewaardeerd dat je belde hoe het allemaal verliep. Prima, we hebben het de hele dag bijzonder naar ons zin gehad. Voor onze Egyptische gasten was het een openbaring. Ze hadden geen idee van de omvang van hun eigen geschiedenis.

Familie Berghuijs | oktober 2015
Review via: website
Type reis: Caïro excursie