Review Chris en Katja | januari 2014 | Kingfisher Tours

Review Chris en Katja | januari 2014

We zijn 23 december 2013 begonnen aan onze culturele reis door Egypte. 19 dagen in een prachtig land waar we vaak de enige toeristen bleken te zijn. Op de meest populaire locaties waren we vaak alleen! Een economische ramp voor een arm land maar voor ons een ongekende luxe. Van de onrusten waar we ook in Nederland veel over horen hebben we niks gemerkt.

Wat wel duidelijk werd is dat alles nog niet loopt als voorheen, en er nog veel onzekerheid heerst. Ook daarom waren we blij dat de organisatie in betrouwbare handen was.

Onze reis begon met 4 dagen Caïro. Een indrukwekkende metropool. Daarna volgde 5 dagen door de woestijn langs diverse oases, met een overnachting in de indrukwekkende witte woestijn.

De jaarwisseling 13/14 vierden we in een knus bedoeïenenkamp/hotel, luisterend naar Arabische zang en spel, raadsels oplossend en sjisja rokend. Er werd speciaal voor de gelegenheid bier gehaald in het dichtstbijzijnde dorp.

Hierna volgden de bezoeken aan Luxor, Aswan, Kom Ombo, Edfu en Abu Simbel. Prachtige tempels en indrukwekkende graven. Wij waren wel aangeslagen door de hoeveelheid vernietigde afbeeldingen in de tempels, door vroege christenen en moslims. Daarom waren de bezoeken aan het Luxor en Caïro museum zeer bevredigend; met veel goed bewaarde schoonheid.

Wij zijn ook gecharmeerd door de Egyptenaren, voelden ons overal zeer welkom. Hoewel wij ook belaagd werden door verkopers en gidsen. Vermoeiend maar helaas onontkoombaar, zeker als je de enige toerist bent.

De dag en de nacht op de felucca behoorden tot een van de topervaringen. De Nijl is prachtig. Er werd heerlijk gekookt zowel aan boord als ook tijdens de woestijntrip.

We zijn Kingfisher tours dankbaar voor een fantastische ervaring. Mirjam en Bakr, en niet te vergeten ‘onze’ chauffeur Badawy en de jeepdriver Mohammed uit Baharia hebben ons met zorg en aandacht op onze reis begeleid.

Kortom, een aanrader. Zeker nu.

Chris en Katja | januari 2014
Review via: website
Type reis: Westelijke woestijnreis met Cairo, Luxor en Aswan inclusief meerdaagse feluccatocht