Review Benjamin | oktober 2015 | Kingfisher Tours

Review Benjamin | oktober 2015

Net een weekje terug van een schitterende reis door Egypte. Het idee was om samen met een maatje een korte (8 dagen) rondreis te maken waarbij we zoveel mogelijk van de highlights wilden zien, maar ook een mooie balans tussen actief/cultureel en ontspanning/strand. Op basis van deze wensen is door Kingfisher tours een passend voorstel gemaakt waarbij de hele reis ontzorgd werd en naadloos elke activiteit, bezichtiging en verplaatsing naadloos in elkaar over liep..

Ik moet eerlijk bekennen nooit eerder via een reisorganisatie geboekt te hebben omdat ik busreizen vol met families en drommen toeristen graag vermijd. Daarbij zie ik ook veel meer avontuur in het zelf plannen van de reis. Maar door de onbekendheid met het land en het weinige aantal dagen dat we hadden nu juist voor een georganiseerde prive-rondreis gekozen. En dit is met de strakke organisatie en waanzinnige gidsen van Kingfisher tours uitstekend bevallen.

De gidsen waren van een ongekend opleidingsniveau en zelfs archeologisch geschoold waardoor ze op elke tempel, piramide of ander overblijfsel vloeiend de hierogliefen en andere talen voor ons konden vertalen. Hun verhalen waren meer dan kleurrijk door mooie details, interessante theoriëen en actuele annecdotes of wat hedendaagse grafrovers nog aan schatten aantreffen. Dit bracht een waanzinnige diepgang aan de bezoeken van oa de Gizeh piramides, Egyptisch museum en Karnak.

Na alle culturele indrukken hebben we nog 5 dagen in Hurghada en Soma Bay doorgebracht waar zon, zee en strand ons opwachtte met mogelijkheden tot duiken, golfen en kite surfen.

Net als de reacties van andere mensen kan ik beamen dat Egype werkelijk geen moment onveilig heeft aangevoeld en je daarom zonder enig gevaar de reis kan maken. Sterker nog, ik denk dat het moment juist nu is om naar Egypte te gaan, omdat je ’s werelds grootste schatten nu kunt bezichtigen zonder in urenlange rijen te hoeven staan van kunstgebitjes en huilende kinderen. Alsof je een bezoek brengt aan de efteling zonder in de rij hoeft staan.

Het enige negatieve dat ik over de reis kan zeggen is dat Cairo en Luxor in de avonduren door het lage toerisme behoorlijk zijn uitgestorven. Mocht je dus behoefte hebben aan volle hotels, gezellige kroegen of dansen in clubs, spaar dan je energie voor Sharm of Hurghada.

Benjamin (31) en Jeroen (33)

p.s. ​Miriam en Bakr, hartelijk dank voor deze fantasische tot-in-de-puntjes-georganiseerde reis!!


Benjamin | oktober 2015
Review via: website
Type reis: culturele rondreis met strand