Paardrijden in de woestijn bij Luxor
Voel je ‘Lawrence of Arabia’ terwijl je door de woestijn galoppeert

Excursieduur 3 uur | Prijs € 45,- p.p. bij 4 personen / € 45,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Galoppeer door de woestijn op een klein en wendbaar Arabisch paard.

• Maak een mooie tocht naar de woestijn door groene landerijen en Egyptische dorpjes.

• Geschikt voor ervaren ruiters.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Het paardrijden in in de woestijn kun je elke dag van de week boeken. Wij adviseren om vroeg in de ochtend of laat in de middag te vertrekken.

1. Pick up vanaf je hotel en oversteek met de motorboot

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team en samen maken jullie de mooie oversteek over de Nijl met 1 van onze motorboten.

2. Woestijnrit te paard van 3 uur

Vanaf het aanlegpunt van de boot wandelen we in 10 minuten naar de paardenstal op de Westbank. Dit is een paardenstal die al meer dan 25 jaar bestaat en veel ervaring heeft in het begeleiden van toeristen.

Op basis van je rij-ervaring kiest de eigenaar voor iedereen een paard dat bij hem of haar past. De totale rit naar de woestijn duurt ongeveer 3 uur. Je hoeft geen heel ervaren ruiter te zijn, maar als je niet regelmatig paardrijdt dan is het aan te raden om een kortere, rustigere rit te doen.

Groene landerijen en actie in de woestijn

​Het leuke aan het paardrijden in Egypte is dat je op Arabische paarden rijdt, die wat kleiner en wendbaarder zijn dan Europese paarden. Dit is toch weer een heel andere rij-ervaring.

​De rit naar de woestijn toe duurt ongeveer een uur en je rijdt dan door de verrassend groene landerijen van de Westbank. Dit is het rustigere deel van de rit.

Na een uur rijden kom je bij de woestijn en is het tijd voor actie! De paarden zijn gewend aan het rijden in de woestijn en je zult merken dat ze weinig aansporing nodig hebben. Wie door de woestijn wil galopperen als in de film ‘Lawrence of Arabia’ kan hier zijn hart ophalen.​

In de woestijn rijden we en uur lang over de uitgestrekt zandvlaktes. Daarna rijden we terug naar de stallen.​

3. Oversteek met de motorboot en transfer terug naar het hotel


​Wat moet je meenemen?

  • Lange broek: ​Wij raden je aan om voor het paardrijden een comfortabele lange broek aan te trekken. Er is geen gelegenheid om je om te kleden bij de stallen, dus je kunt deze kleding het beste al bij het hotel aantrekken.
  • Geschikte schoenen: Bij voorkeur draag je schoenen met een hak en zonder veters.
  • Voldoende water: In de woestijn zijn geen drinkpunten, dus zorg dat je voldoende water meeneemt (minimaal 1,5 liter per persoon). Voor je eigen comfort en dat van het paard raden wij je aan om dit mee te nemen in een stevige dagrugzak, die je wat hoger op je rug kunt hangen. Wat wij zelf erg prettig vinden is een speciale rugzak met drinkzak die je bij alle Nederlandse buitensportzaken kunt kopen. Deze hebben een heup- en borstbandje waardoor de rugzak stevig op je rug blijft zitten tijdens het paardrijden.
  • Zonnebrandcrème
  • Een veiligheidscap wordt verzorgd door de stal.
ACE dierenhospitaal Luxor

Verantwoorde omgang met dieren

​Bij Kingfisher Tours hechten we veel waarde aan de gezondheid en leefomstandigheden van de paarden in Egypte. Wij werken daarom alleen met paardeneigenaren die hun dieren goed verzorgen.

Als lokale organisatie dragen wij ook actief bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden voor de paarden in Egypte. Zo ondersteunen wij o.a. het Animal Center Egypt (ACE) en het Brooke Animal Hospital. Via Kingfisher Tours kun je het ACE Animal Center ook bezoeken en er een rondleiding krijgen.


Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

Eens heel iets anders dan tussen de toeristen op de Eastbank

We maakte 2 trips via Kingfisher naar het dorp en naar Dendera. Echt fijn dat Miriam even naar ons hotel wilde komen, waar we trouwens beide keren heel gezellig hebben kunnen praten.

Het bezoek in het dorp was heel indrukwekkend, eens heel iets anders dan tussen de toeristen op de Eastbank en de tocht op de cruiseboot was voor ons ook een nieuwe ervaring. Heerlijk om ’s morgens vroeg je ontbijt op het dek te eten.

Als we weer terugkomen naar Egypte (willen we nu eigenlijk al) nemen we zeker kontakt met Kingfisher op.

Review via: website

Margriet en Leontine | oktober 2009 -

We hadden verwacht dat het een lange saaie terugrit zou worden maar we hebben ons geen seconde verveeld

Begin april hebben wij (mijn 3 tienerkinderen en ik) een tweedaagse excursie vanuit El Gouna naar Caïro en Luxor gedaan met Kingfisher Tours. De planning hiervoor hadden we reeds vanuit België met Miriam via internet afgesproken. Ik was eerst van plan om enkel Luxor te bezoeken maar mijn kinderen wilden absoluut de piramides en het museum zien. Vooraf hebben we zelf onze binnenlandse vluchten geboekt (met hulp van Miriam).

Om 4.30u werden we door een taxi opgehaald aan ons resort Rihana Inn in El Gouna. Vanuit Hurghada duurde onze vlucht naar Caïro (vertrek: 06.35u) met Egyptair amper een uurtje. In Caïro werden we opgewacht door onze privé-gids Hassan.

We besloten om eerst naar het Egyptisch museum te rijden; we hadden wel niet verwacht dat het verkeer in Caïro zo chaotisch was (ontzettend veel auto’s, vele verkeersopstoppingen….) waardoor we veel tijd verloren. Na het museum ging het richting Islamitische wijk met de Khan el Khalili bazaar (waar we de enige toeristen waren); we waren sterk onder de indruk van de prachtige woonhuizen en moskeeën, zeker een aanrader! Door tijdsgebrek hebben we de citadel jammer genoeg niet kunnen bezoeken, vanop de ringweg zag het er wel heel imposant uit.

We reden verder naar Gizeh voor de lunch en een bezoekje aan de Piramides met Sfinx. De kinderen zijn zelfs...

Lees meer

Review via: website
Type reis: 2 daagse excursie vanuit Hurghada naar Cairo en Luxor

Familie Meerts | mei 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Excursie Karnak tempel met kalèche (paard en wagen) | 3 uur
Je bent pas écht in Luxor geweest als je met een paardenkoets door de straten van deze oude Egyptische hoofdstad hebt gereden. Daarna bezoek het enorme tempelcomplex van Karnak.
Met koets naar Sound and Light Show in Karnak tempel | 2 uur
Laat je meevoeren in de geschiedenis van het oude Thebe tijdens een spectaculaire Sound and Light Show in Karnak tempel. Een leuke avond uit, inclusief koetsrit in traditionele kalèche.
Felucca zeilen op de Nijl met zonsondergang en Bananeneiland | 3 uur
Lekker ontspannen en genieten van het uitzicht tijdens een 3 uur durende felucca zeiltocht op de Nijl. Inclusief wandeling en fruit proeven op de oude fruitplantage van Bananeneiland.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren