Paardrijden in de woestijn bij Luxor | Kingfisher Tours

Paardrijden in de woestijn bij Luxor
Voel je ‘Lawrence of Arabia’ terwijl je door de woestijn galoppeert

Excursieduur 3 uur | Prijs € 45,- p.p. bij 4 personen / € 45,- p.p. bij 2 personen

​Excursie highlights

• Galoppeer door de woestijn op een klein en wendbaar Arabisch paard.

• Maak een mooie tocht naar de woestijn door groene landerijen en Egyptische dorpjes.

• Geschikt voor ervaren ruiters.


  • excursieProgramma
  • PRIJSINFORMATIE

Het paardrijden in in de woestijn kun je elke dag van de week boeken. Wij adviseren om vroeg in de ochtend of laat in de middag te vertrekken.

1. Pick up vanaf je hotel en oversteek met de motorboot

Je wordt bij je hotel opgehaald door iemand van het Kingfisher Tours team en samen maken jullie de mooie oversteek over de Nijl met 1 van onze motorboten.

2. Woestijnrit te paard van 3 uur

Vanaf het aanlegpunt van de boot wandelen we in 10 minuten naar de paardenstal op de Westbank. Dit is een paardenstal die al meer dan 25 jaar bestaat en veel ervaring heeft in het begeleiden van toeristen.

Op basis van je rij-ervaring kiest de eigenaar voor iedereen een paard dat bij hem of haar past. De totale rit naar de woestijn duurt ongeveer 3 uur. Je hoeft geen heel ervaren ruiter te zijn, maar als je niet regelmatig paardrijdt dan is het aan te raden om een kortere, rustigere rit te doen.

Groene landerijen en actie in de woestijn

​Het leuke aan het paardrijden in Egypte is dat je op Arabische paarden rijdt, die wat kleiner en wendbaarder zijn dan Europese paarden. Dit is toch weer een heel andere rij-ervaring.

​De rit naar de woestijn toe duurt ongeveer een uur en je rijdt dan door de verrassend groene landerijen van de Westbank. Dit is het rustigere deel van de rit.

Na een uur rijden kom je bij de woestijn en is het tijd voor actie! De paarden zijn gewend aan het rijden in de woestijn en je zult merken dat ze weinig aansporing nodig hebben. Wie door de woestijn wil galopperen als in de film ‘Lawrence of Arabia’ kan hier zijn hart ophalen.​

In de woestijn rijden we en uur lang over de uitgestrekt zandvlaktes. Daarna rijden we terug naar de stallen.​

3. Oversteek met de motorboot en transfer terug naar het hotel


​Wat moet je meenemen?

  • Lange broek: ​Wij raden je aan om voor het paardrijden een comfortabele lange broek aan te trekken. Er is geen gelegenheid om je om te kleden bij de stallen, dus je kunt deze kleding het beste al bij het hotel aantrekken.
  • Geschikte schoenen: Bij voorkeur draag je schoenen met een hak en zonder veters.
  • Voldoende water: In de woestijn zijn geen drinkpunten, dus zorg dat je voldoende water meeneemt (minimaal 1,5 liter per persoon). Voor je eigen comfort en dat van het paard raden wij je aan om dit mee te nemen in een stevige dagrugzak, die je wat hoger op je rug kunt hangen. Wat wij zelf erg prettig vinden is een speciale rugzak met drinkzak die je bij alle Nederlandse buitensportzaken kunt kopen. Deze hebben een heup- en borstbandje waardoor de rugzak stevig op je rug blijft zitten tijdens het paardrijden.
  • Zonnebrandcrème
  • Een veiligheidscap wordt verzorgd door de stal.
ACE dierenhospitaal Luxor

Verantwoorde omgang met dieren

​Bij Kingfisher Tours hechten we veel waarde aan de gezondheid en leefomstandigheden van de paarden in Egypte. Wij werken daarom alleen met paardeneigenaren die hun dieren goed verzorgen.

Als lokale organisatie dragen wij ook actief bij aan het verbeteren van de leefomstandigheden voor de paarden in Egypte. Zo ondersteunen wij o.a. het Animal Center Egypt (ACE) en het Brooke Animal Hospital. Via Kingfisher Tours kun je het ACE Animal Center ook bezoeken en er een rondleiding krijgen.


Ervaringen van anderen

profile-pic
profile-pic

De hele Karnak Tempel voor 9 personen….. Een hele belevenis

Dendera Tempel… al jaren een wens van mij….. was prachtig…. heel wat foto’s gemaakt en van alles en nog wat gezien. Kregen heel veel te zien, misschien doordat het niet erg druk was kregen we zowat een privé rondleiding….. trappetje af…. trappetje weer omhoog…. je moest je zowat dubbel vouwen voor het laatste stukje naar beneden… Daarna zo’n hooizoldertrap op….en ja hoor…. moesten die zelfde trap ook weer af….en is best wel hoog…..

Nog een kleinere tempel ingeweest die achter de grote stond…. je moest je ogen dichtdoen, door je neus ademhalen en vertellen wat je rook… : water en stilte……niet iedereen kon dat ruiken….. Ook nog het heilig water gezien… kwam man met handen in kommetje met water…. moest je je handen wassen en je gezicht natmaken…..wat het betekend…. weet ik….maar mag men zelf opzoeken…

Avonds naar de Karnak Tempel, 3 Italianen, 4 Nederlanders, 1 gids en 1 man bewaking…. de hele Tempel voor 9 personen….. hele belevenis.

Volgende dag: voor ons geen ballonvaart: Agnes en Karel hebben daarvan erg genoten….na gezamelijk ontbijt naar Vallei der Koninginnen…. in een der graven werd gezegd dat ik een foto mocht maken….wát moet je…..je weet...

Lees meer

Review via: website

Familie Van de Berg | april 2013 -

Met volle teugen genoten van al het moois

Eén dagje Luxor, zoals we bij jullie geboekt hadden, bleek achteraf veel te kort. Er is zoveel te ontdekken in Egypte, zowel in als op de weg naar Luxor.

We hebben alle drie met volle teugen genoten van al het moois en dit onder begeleiding van een zeer ervaren en perfect Nederlands sprekende Achmed. Bij zijn verhalen kan je alleen maar aan zijn lippen blijven hangen!! Echt geweldig met welke overgave hij zijn job uitvoert!

Nogmaals bedankt voor perfect gevulde dagschema dat we onder jullie begeleiding mochten meemaken.
Op naar een volgende keer!! Inshallah!!

Review via: Facebook
Naam van reis: dagexcursie Luxor vanuit Hurghada

Fam. Eurlings uit Lummen – België | februari 2015 -

Deze excursies vind je misschien ook leuk

Met koets naar Sound and Light Show in Karnak tempel | 2 uur
Laat je meevoeren in de geschiedenis van het oude Thebe tijdens een spectaculaire Sound and Light Show in Karnak tempel. Een leuke avond uit, inclusief koetsrit in traditionele kalèche.
Ballonvaart Luxor bij zonsopkomst | 3 uur
Zweef over de tempels en tombes bij Luxor, het ‘grootste openluchtmuseum ter wereld’. In het bijzondere licht van de zonsopkomst zie je de eeuwenoude necropolis van het oude Thebe tot leven komen.
Felucca zeiltocht op de Nijl met lunch of diner | 3 uur
Geniet van een traditionele Egyptische maaltijd aan boord van onze felucca zeilboot en maak prachtige foto’s van de zonsondergang op de Nijl.

educate-me-cairo-6

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Share This