Meet & Eat met lokale bevolking | Kingfisher Tours

Ons team 
Meet & Eat met lokale bevolking

Mohamed ‘Elefantine’, Aswan

Lid van ons team sinds: 2001

Mohamed is geboren op Elefantine Island in Aswan, het Nubische (meer Afrikaanse) deel van Egypte. Al vanaf 2001 stellen Mohamed en zijn gastvrije familie hun huis open voor gasten van Kingfisher Tours. Mohamed vertelt graag over zijn ervaringen met het hechte Nubische dorpsleven op Elefantine Island. Na de boottocht en dorpswandeling maakt de familie van Mohamed fantastisch Nubisch eten klaar. Veel mensen vinden dit de beste maaltijd die ze in Egypte hebben gegeten.

“Mohammed duwde de rolstoel van mijn vader gewoon de berg op door het mulle zand, alsof hij dat elke dag deed. [..] Hij is zo vrolijk dat je bijna zou denken dat hij graag rolstoelen door het mulle zand omhoog duwt ;-). Het bezoek aan het dorpje en de ontvangst bij zijn nichtje gaf een indruk van het echte, gewone leven bij de mensen thuis. We vonden het allebei heel mooi en indrukwekkend”

Excursie die Mohamed begeleidt: Eilandentour met motorboot, dorpswandeling en eten bij locals op Elefantine Island

Talen: Engels en Arabisch


Ahmed’s familie, Luxor

Lid van ons team sinds: 2000

Ahmed en zijn familie zijn al vanaf de oprichting van Kingfisher Tours bevriend met Miriam en Bakr. Regelmatig neemt de familie van Ahmed onze gasten mee op een wandeling door hun dorp op de Westbank. Omdat je met een inwoner door het dorp loopt, krijg je echt een beeld van hoe het leven van de mensen in deze plattelandsdorpjes eruit ziet, zonder dat je je een echte toerist voelt. Na de wandeling ontmoet je bij Ahmed thuis zijn familie en geniet je van de heerlijke traditionele Egyptische gerechten die Ahmed’s vrouw kookt.

“Het bezoek in het dorp was heel indrukwekkend, eens heel iets anders dan tussen de toeristen op de Eastbank. De mensen zijn zo aardig en gastvrij en het eten was heerlijk.”

Excursie: boottocht en eten bij locals op de Westbank

Talen: Engels en Arabisch