Lokale gidsen & Reisbegeleiders | Kingfisher Tours

Ons team:
Lokale Gidsen en Reisbegeleiders

Hossam Ahmed, Engelstalige gids in Cairo

Lid van ons team sinds: 2008

Hossam heeft enorm veel kennis over Egypte. Hij is zo iemand die altijd zal blijven studeren en gaat een gesprek over politiek zeker niet uit de weg, sterker nog hij vertelt er graag over. Wanneer je Hossam voor het eerst ontmoet, zul je merken dat hij zijn gasten echt wil leren kennen. Hij maakt de rondleiding persoonlijk, waardoor hij vaak de verwachtingen van onze gasten weet te overtreffen.

Zoals Hossam mij zelf [tijdens de reis] heeft verteld: ‘it’s not a job for him, it’s a mission: he has to tell visitors about the rich Egyptian history’. Hij doet dat met veel passie en een gesprek met hem maakt dat je altijd meer wil weten.

Hossam’s specialiteit:

Hossam is tijdens onze reizen niet alleen gids, maar ook reisleider. Hij reist regelmatig met onze groepen mee en verzorgt dan de organisatie (en de gezelligheid). Hossam is trots op de grootse geschiedenis van Egypte en kan zelfs de echte Egyptekenners nog iets nieuws leren. Zijn ‘thuis’ is Cairo en hij is nog iedere keer onder de indruk van de grootsheid van de piramides. ‘Dat valt nog steeds niet na te bouwen’ is een uitspraak die hij graag doet.

Talen: Engels en Arabisch.

Hossam’s aanrader: de grootsheid van de Hypostyle hal in Karnak tempel is iets wat mensen absoluut moeten zien! Je kunt deze met eigen ogen bekijken tijdens de excursie naar Karnak tempel in Luxor.


Hamada Desouki, Nederlandstalige gids Cairo

Lid van ons team sinds: 2012

Hamada is 1 van onze populairste Nederlandstalige gidsen in Cairo. In de reviews van Kingfisher Tours wordt Hamada regelmatig expliciet genoemd: gasten vertellen vaak dat zijn persoonlijke begeleiding en verhalen hun verblijf in Cairo extra leuk maakten. Hij voert zijn vak vol overtuiging uit en is ook heel goed met kinderen: hij weet de geschiedenis van Egypte op zo’n manier te vertellen dat het ook voor kinderen interessant is. Hamada heeft van jongsaf aan al gids willen worden en leeft nu zijn droomjob.

Wij wilden ons 3 daags bezoek aan Cairo graag in eigen tempo doen, zelf bepalen wat we wilden zien, een nederlandstalige gids en ontzorgd worden. [..] Hamada, onze gids kon heel veel vertellen over geschiedenis en cultuur en wist de juiste plekjes (ook waar toeristen niet zo vaak komen)”

Hamada’s specialiteit: Hamada komt oorspronkelijk uit Sakkara en deze plaats zal altijd zijn specialiteit blijven. Er worden in Sakkara regelmatig nog nieuwe tombes ontdekt. Hamada heeft hier vaak als 1 van de eersten inside-informatie over, zelfs als de tombes nog niet open zijn voor publiek.

Talen: Nederlands en Engels.

Hamada’s aanrader: Dit komt niet als een verrassing: het is en blijft Sakkara. Sakkara representeert alle periodes uit de geschiedenis van Egypte en is met de piramide van Zjoser het begin van álle architectuur. Hamada vertelt er graag over tijdens de dagexcursie naar de Caïro piramides


Radi, Engelstalige gids Luxor

Lid van ons team sinds: 2006

Radi is een hartelijke en goedlachse Egyptoloog. Hij weet altijd wel iets bijzonders aan het programma toe te voegen en speelt daarbij goed in op de wensen van onze gasten. Radi heeft nooit een beroepskeuzetest hoeven doen: hij wilde altijd al Egyptoloog worden.

This trip was very well organised and everything went completely flawelessly. The guide, whose name is Rady, is very well informed and friendly.

Radi’s specialiteit: Radi heeft enorm veel kennis en kan dit op een heldere manier overbrengen, zowel voor beginnelingen als Egypte-experts.

Talen: Engels en Arabisch.

Radi’s aanrader: Radi is enorm blij dat de tombe van Seti I in de Vallei der Koningen weer open is. Deze tombe was 25 jaar lang niet toegankelijk voor toeristen en zit niet in de ‘standaard’ Egypte excursies. Radi neemt je er graag mee naartoe voor ‘the most amazing walk into the Afterlife’. Dit is een optie die je kunt bijboeken tijdens de excursie naar de Westbank en Vallei der Koningen.


Ahmed Abdelwahab, Nederlandstalige gids Luxor

Lid van ons team sinds: 2010

Ahmed wordt door onze gasten als heel innemend ervaren. Behalve dat hij heel veel van de Egyptische geschiedenis weet, deelt hij ook graag zijn verhalen over het dagelijkse leven in Luxor. Hij weet kinderen op een leuke en speelse manier bij het verhaal te betrekken en inspireert ze om vragen te stellen. Niets is hem teveel en hij zal uit zichzelf altijd dat stapje extra doen om een bezoek aan Luxor een overgetelijke ervaring te maken.

Ahmed verraste ons door zijn wijze van gidsen en de persoonlijke gesprekken. [..] interessante verhalen over alles wat we te zien kregen, en een fantastische gezamenlijke lunch. Dit hadden wij niet willen missen, ook omdat je een goede indruk krijgt van het leven in Luxor.

Ahmed’s specialiteit: Ahmed spreekt perfect Nederlands.

Talen: Nederlands, Duits en Engels

Ahmed’s aanrader: Abu Simbel! En eigenlijk zouden mensen dit met een overnachting moeten doen, zodat je er vrijwel alleen bent en de sound- en light show kan zien.